En medlem i föreningen har kontaktat Gatukontoret kring höga hastigheter på Gottorpsvägen och undrade om det finns planar på hastighetsdämpande åtgärder. Se Gatukontorets svar nedan.

Hej!
Tack för din synpunkt angående trafiken på Gottorpsvägen.

Det har inte skett någon trafikolycka mellan oskyddade trafikanter och motorfordon på denna delen av Gottorpsvägen. I vårt olycks- och skadeförebyggande arbete koncentrerar vi oss framförallt på platser där trafikolyckor med personskador inträffar och då särskilt olyckor med svåra personskador. På sådana platser gör vi varje år åtgärder som syftar till att minska risken att man ska skadas allvarligt vid en eventuell olycka. I dagsläget anses därför inte Gottorpsvägen prioriterad. Just nu pågår planeringen av utbyggnad av området söder om Gottorpsvägen. I samband med detta arbete kommer man troligen att komplettera med fler upphöjda överfarter för oskyddade trafikanter vilket kommer att dämpa hastigheten på Gottorpsvägen. Eventuella nya hastighetsdämpande åtgärder får därför avvakta planerad utbyggnad. Vi arbetar löpande med trafiksäkerheten i Malmö och kommer ta till oss din synpunkt och bära med in i arbetet med att se över olika platser.

MVH Elin Engqvist, Gatukontoret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s